torsdag 27. september 2012

Stekt sei med gulrot- og sukkerertstuing

Sei har for meg vært nærast kattemat. Einaste eg har ete av sei har vært seibiff sånn dann og vann.
No har eg prøvd meg på ei ny oppskrift og dette vart noko anna enn å spise stekt sei med løk.
Værsegod og prøv :-)

Til 4 porsjoner treng du:
  • 600 gram Sei
  • 4 ts Margarin
  • 4 stk Gulrot
  • 280 gram Sukkererter
  • 2 ss Kveitemjøl
  • 2 dl Lettmjølk
  • Salt og pepper
  • Muskat eller karri etter ønske

Sånn gjer du det:-)
Lag ei blanding av mjøl, salt og pepper.
 
 Vend seien, som er skåret i serveringsstykker, i mjølblandinga og steik dem gyllent brune i margarin. 
Stuingen lager du slik: Kok gulrot og sukkererter skåret i biter møre i lettsalta vatn. Hell av vatnet.
 
 Rist mjølet ut i lettmjølka, kok opp og la sausen småkoke i nokre minutter før den smaksettes med salt, pepper og eventuelt karri eller muskat. Tilsett grønnsakene. Gi stuingen et oppkok.
Server med kokte poteter.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget