søndag 30. september 2012

Koteletter og grønnsaker i ovn

Matretter som går raskt, smaker godt og i tillegg er sunt.
Det må være oppskrifta på einkvar god kokebok. Kanskje det er derfor eg digger Jamie Oliver's 30 minute meals?
Anyway. Dette er det som dukka opp på tallerken hos oss i dag.
Dette treng du til 4 porsjoner:
  • 600 gram Kotelett der fettet er skåre vekk
  • 1 ss Matolje til steiking
  • 1 ts Salt til kotelettene
  • 0,5 ts Pepper til kotelettene
  • 1 stk Lauk
  • 0,5 stk. Purre
  • 2 stk Gulrot
  • 1 stk. Grønn squash (succhini)
  • 1 boks Tomat, hermetisk
  • 1 ts Tørket oregano
Slik gjer du det :-)
Brun kotelettane på sterk varme i ca. 2 minutt på kvar side.
 
 Legg kotelettane til side og dryss over salt og pepper. Skjær lauk og squash i terninger, purre i ringer og gulrøtter i strimler.
 Steik grønnsakene i panna til lauken blir mjuk og blank.  
 Legg grønnsakene over i ei ildfast form og hell hermetiske tomater over. Dryss på litt salt, pepper og oregano. Legg kotelettene oppå grønnsakene og steik på 200 °C i ca. 15 minutt. 
Kotelettane kan gjerne snus en gang i løpet av steiketiden.

Serverast med kokt ris.










Denne fine sommarfuglrisen har eg fått til ved hjelp av desse formene fra Rice.


Formene er kjøpt på WWW.Purglede.no



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget