Ertesuppe eller ertresuppe, som det også vart kalt, var mykje brukt under
høsting og tresking. Alle grønnsaker som var tilgjengelig, blei som
regel brukt, samt det kjøtet eller flesket som kunne brukes. Kjøtet
og flesket var som regel røykt, tørka eller salta. Det vart som regel
servert flatbrød til og alltid kokte poteter. Flatbrødet vart som regel
duppa i krafta på suppa under måltidet.
Dette treng du til 4 porsjoner:
125g heile byggryn
250g gule erter
1kg kjøtt eller flesk
2 skiver kålrabi
3 stk. gulrot
2ss hakka lauk
4 stk. poteter
salt og pepper
Legg erter og byggryn i vann natten over. Vann ut kjøttet noen timer
hvis det er salt. Kok erter og byggryn i ca 3,5 liter vann saman med
kjøtet. Dette må koke til kjøtet er mørt.
Ta så i grønnsakene. Potetene taes til slutt, og pass på at dei ikkje
blir for mye kokt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget