mandag 5. mars 2012

Bakt torsk med sprø topping og mosede erter

Mandag er jo stort sett fiskedag. Eg er tilhenger av å ete fisken sånn som eg har gjort i alle år, lettsalta med poteter eller stekt med poteter.... Men dette blir jo litt kjedelig i lengden. Tenkte derfor å prøve noko nytt i dag. 

Dette treng du til 2 porsjoner:
400g reinskåret torskefilet
40g chorizo pølser
50g bacon
salt og pepper

Til mosede erter treng du:
2 ganske store poteter
300g frosne erter
1 brokkoli
1ss smør
1/2ss olivenolje
1ts mintsauce fra glass

Sånn gjer du det :-)

Kvern over litt pepper på fiskefiletane. Legg dem i en langpanne.
Sett dem inn i en forvarmet ovn på cirka 160°C, og bak dem i 10-12 minutter, litt avhengig av kor tjukke filetane er.



Hakk chorizopølse i små biter og skjær baconskivene i biter.
Stek baconet gyllent i litt olje. Tilsett så chorizobitene og litt meir olje og stek videre i noen små minutter.
Hald varm frem til servering.

Skrell poteten og kutt i like store biter. Kok sammen med litt salt.

Kutt av stilken på brokkolien og ha den også i sammen med potetene.

La koke til potetene er møre. Ha så i ertene og brokkolitoppene. Ha på lokket igjen og kok litt vidare. 
La grønnsakene renne av og dampe seg tørkt.. dette tar ett par minutt. Ha så i smør, olivenolje, salt og pepper, mintsaucen og mos alt sammen.



Legg ertemosen på ett porsjonsfat og legg torskefiletene på toppen. Legg så over chorizo/bacon-blandingen med godt med olje. Dette er ikke noen slankemiddag!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget