Eg bare elsker ei god, fyldig, krema fiskesuppe som er så tjukk at det nesten blir som ei fiskegryte.
Har tatt meg den frihet å lage min egen versjon av ei fiskesuppe som eg fann i ei av Lars Barmen sine kokebøker.
Dette treng du til 4 porsjoner:
2 gulrøtter
2 poteter
1 purreløk
200g sellerirot
100g torskefilet
100g laksefilet
100g seifilet
100g seifilet
90g pillede reker
Litt graslauk
1l fiskekraft ( eller buljong )
3ss mazenna, lys
4ss smør
1dl kremfløyte
1ts sukker
1ts eple-eddik
2ss kvitvin
Sånn gjer du det:
Skrell og kutt alle grønnsakene i fyrstikklange staver eller i tynne skiver.
Skjær fisken i 2x2cm biter
Smelt smøret i ein kjele og fres grønnsakene på medium varme i 2-3 minutter.
Strø over maizennaen og vend inn. Rør så inn fiskekraft, fløyte, kvitvin og eddik.
La det småkoke i 15 minutt.
Tilsett fisk og la det trekke i ett par minutter til fisken er kokt.
Server i djupe skåler og ha over pillede reker, graslauk, salt og pepar.
Server med godt brød.
Eg brukar gjerne å servere mitt deilig Foccacia brød
Sånn gjer du det:
Skrell og kutt alle grønnsakene i fyrstikklange staver eller i tynne skiver.
Skjær fisken i 2x2cm biter
Smelt smøret i ein kjele og fres grønnsakene på medium varme i 2-3 minutter.
Strø over maizennaen og vend inn. Rør så inn fiskekraft, fløyte, kvitvin og eddik.
La det småkoke i 15 minutt.
Tilsett fisk og la det trekke i ett par minutter til fisken er kokt.
Server i djupe skåler og ha over pillede reker, graslauk, salt og pepar.
Server med godt brød.
Eg brukar gjerne å servere mitt deilig Foccacia brød
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget